HTML

Facebook

Kecskeméti Agora

A Kecskeméti Agora a Hallgatói Hálózat tagja. A február 15-ei Hallgatói Fórum után jött létre, azzal a céllal, hogy lehetőséget nyújtson a megyeszékhely diákjainak a közös véleményformálásra és érdek/jogvédelmi ügyekben a közös fellépésre is. Legfőbb törekvésünk, hogy minél több fiatalt bevonjunk a közéletbe, hogy érdekeltté tegyük a tanulókat az őket érintő ügyekben.

A Hallgatói Hálózattal együtt elfogadhatatlannak tartjuk a felsőoktatási törvényt a jelenleg érvényes formájában, s ugyanígy elutasítjuk az államilag támogatott helyek számának önkényes, drasztikus és a valóságot figyelembe nem vévő csökkentését és átrendezését.

Egyetértünk a Hallgatói Fórumon elfogadott tíz, és az azt kiegészítő tizenegyedik ponttal.

Keress minket: kecskemetiagora [kukac] gmail [pont] com !

Halraj (katt!)



2012.08.07. 08:46 Madibainges

Arcok mint mi - a KecsA portrésorozota

Címkék: kommunikáció üzenet gimnazisták arcokmintmi

arcokmintmi.jpg

Mit kezdjek magammal? Mi lesz velem a jövőben? Mi lesz az országommal? Mi lesz a családommal, a sulimmal, a táncklubommal, a sakkszakkörrel, a hitközséggel és a hetes busz menetrendjével?

Egyáltalán: mi van most?

Olyan kérdések ezek, amelyek úgy tűnik mostanában fokozottabban érdeklik korosztályunkat. Fokozottabban, mert több dolog forog kockán, a következmények markánsabbak és a körülmények homályosabbak, mint korábban. Erre a jelenségre szeretnénk reflektálni, amikor elindítjuk „Arcok mint mi” című videósorozatunkat. Az „Arcok mint mi” egy sor portré, több, különböző gondolkodású, beállítottságú és helyzetű ember bemutatkozása. E fiataloknak a legfontosabb közös nevezője az, hogy van valamilyen elképzelésük a jövőjükről és véleményük a jelenükről. Tudnak és szeretnének tágabb kontextusban gondolkodni, közösséghez tartozni és aktívan tenni - valamit - magukért és másokért. Öt-tíz percbe sűrített pillanatképek ezek, amelyek, ha nem is okvetlenül példaként, de mindenképpen okulásként szolgálhatnak azoknak, akik bizonytalanok a saját helyzetükben. Meg lehet fontolni véleményüket, meglátásaikat, meg lehet szívlelni vagy meg lehet vitatni tanácsaikat. Reméljük, hogy legalábbis érdekesnek találjátok ezeket az arcokat, embereket, akiknek amúgy biztosan egy csomó ismerős gondolata lesz majd, hiszen olyanok ők, mint te vagy én, olyan arcok, mint mi.

A sorozat első része agusztus 8-án szerdán, 12:00-kor jelenik meg blogunkon és Facebook-oldalunkon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemetiagora.blog.hu/api/trackback/id/tr954699276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása