HTML

Facebook

Kecskeméti Agora

A Kecskeméti Agora a Hallgatói Hálózat tagja. A február 15-ei Hallgatói Fórum után jött létre, azzal a céllal, hogy lehetőséget nyújtson a megyeszékhely diákjainak a közös véleményformálásra és érdek/jogvédelmi ügyekben a közös fellépésre is. Legfőbb törekvésünk, hogy minél több fiatalt bevonjunk a közéletbe, hogy érdekeltté tegyük a tanulókat az őket érintő ügyekben.

A Hallgatói Hálózattal együtt elfogadhatatlannak tartjuk a felsőoktatási törvényt a jelenleg érvényes formájában, s ugyanígy elutasítjuk az államilag támogatott helyek számának önkényes, drasztikus és a valóságot figyelembe nem vévő csökkentését és átrendezését.

Egyetértünk a Hallgatói Fórumon elfogadott tíz, és az azt kiegészítő tizenegyedik ponttal.

Keress minket: kecskemetiagora [kukac] gmail [pont] com !

Halraj (katt!)



2012.02.23. 06:34 Madibainges

Propaganda - ördögtől való?

Címkék: hirdetés alapok propaganda üzenet

 

A magyar nyelvben a "propaganda" szónak negatív konnotációja van, negatív manipulációs kísérletnek értelmezzük. Angolban például ez nincs így, megfelelő szövegkörnyezetben lehet semleges, sőt pozitív tartalmú szó is. És miért is ne lehetne az? Bővelkedünk olyan célokban és ügyekben, amelyeknek fontosságát szinte senki nem kérdőjelezi meg: gyermekétkeztetés, rák elleni küzdelem, tehetséges sportolók támogatása, és így tovább. Gyakran van viszont, hogy egy-egy szervezet, amelyik egy hasonlóan közörömnek örvendő célt tűz zászlajára, nem tud eljutni a közönséghez, és így vagy nem tud fejlődni, vagy meg is szűnik teljesen. A propagandát, vagyis tájékoztatást, reklámot, ha úgy tetszik, használni kell, mert jó célra is fel lehet használni.

A mi csoportunk elég nagy feladatot vállalt magára, amikor egy társadalmi jelenség megváltoztatását jelölte ki célként. Egyrészt mert az ilyesmik természetükből adódóan nehezen változnak, másrészt mert  a mi célunknak - a rák elleni küzdelemmel szemben - nincs sok támogatója. S bár objektív mérlegeléssel tartjuk, hogy arra, amit csinálunk, szükség van, nem tudunk semerre mozdulni, amíg egy támogatói bázist ki nem építünk magunknak.

Ebbe a munkába vetettük magunkat most, s ezért írtunk egy rövid beszédet, üzenetet, amit bemondtunk egy kecskeméti gimnázium iskolarádiójában. Ez reményeink szerint az első volt sok jövőbeli, hasonló akció sorában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemetiagora.blog.hu/api/trackback/id/tr554181402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása