HTML

Facebook

Kecskeméti Agora

A Kecskeméti Agora a Hallgatói Hálózat tagja. A február 15-ei Hallgatói Fórum után jött létre, azzal a céllal, hogy lehetőséget nyújtson a megyeszékhely diákjainak a közös véleményformálásra és érdek/jogvédelmi ügyekben a közös fellépésre is. Legfőbb törekvésünk, hogy minél több fiatalt bevonjunk a közéletbe, hogy érdekeltté tegyük a tanulókat az őket érintő ügyekben.

A Hallgatói Hálózattal együtt elfogadhatatlannak tartjuk a felsőoktatási törvényt a jelenleg érvényes formájában, s ugyanígy elutasítjuk az államilag támogatott helyek számának önkényes, drasztikus és a valóságot figyelembe nem vévő csökkentését és átrendezését.

Egyetértünk a Hallgatói Fórumon elfogadott tíz, és az azt kiegészítő tizenegyedik ponttal.

Keress minket: kecskemetiagora [kukac] gmail [pont] com !

Halraj (katt!)



2012.03.28. 21:12 Madibainges

Követendő példa

Címkék: schmitt pál vastagbőr tűrhetetlen

Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke bizonyítottan és elismerten csalással szerzett doktori címet. Ezt a fokozatot mások megfeszített, kemény munkával érik el, önálló kutatással és a szakterületükön megszerzett tudás segítségével. Schmitt Pál, - ha egyáltalán maga csinálta -, összeollózott durván kétszáz oldalt mások műveiből, majd ezt egy kicsit megváltoztatva magyarra fordította. Ennek ellenére államfőnket az eleve nyilvánvalóan igaz plágiumvádat vizsgáló bizottság felmentette erkölcsi felelőssége alól.

„a dolgozat szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul, ami nem derült ki időben, holott annak feltárása a korabeli védési eljárás részét kellett volna, hogy képezze. A Testnevelési Egyetem szakmai hibát vétett, amikor ezt a szövegazonosságot nem tárta fel időben, s így a dolgozat szerzője azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak.”

A véleményét egy hónapig fogalmazó bizottság végül ezt mondta: „Nem csalás a csalás, ha nem derül ki.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehát, kedves diák, kérlek arra, hogy csalj az iskolában, ahogy csak tudsz. Puskázz, másolj, lopd el más szellemi tulajdonát gátlástalanul. Ha esszét kell írni, lopd el egy társadét. Másolj ki valamit az internetről, minden lelki aggály nélkül. Egy dologra kell csupán figyelned. Egy darabig a lopás ne derüljön ki. Utána már az is mindegy, ha később figyelmeztetnek a csalásra, csak mondd ezt: „Tanárnő/Tanár úr szakmai hibát vétett, amikor ezt a szövegazonosságot nem tárta fel időben, így én, a dolgozat szerzője azt hihettem, hogy az értekezésem megfelel az elvárásoknak.”

Ne félj semmitől, ha kérdőre vonnak, hivatkozz arra, hogy a szituációt ugyanígy értékelné egy rangos egyetemi oktatókból álló bizottság.

Úgy tűnik, hogy most, 2012-ben, Magyarország egy olyan hely, ahol ez az indoklás elfogadott, s ha elfogadott, miért ne cselekedne mindenki ennek megfelelően? 

 

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemetiagora.blog.hu/api/trackback/id/tr494346627

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.28. 21:58:56

Nem csak SP lopott, hanem tőle is loptak. Például a Fidesz alelnöke:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1626_schmitt_paltol_lopott_kosa_lajos
Így megy ez a plagizálók pártjában.
süti beállítások módosítása