HTML

Facebook

Kecskeméti Agora

A Kecskeméti Agora a Hallgatói Hálózat tagja. A február 15-ei Hallgatói Fórum után jött létre, azzal a céllal, hogy lehetőséget nyújtson a megyeszékhely diákjainak a közös véleményformálásra és érdek/jogvédelmi ügyekben a közös fellépésre is. Legfőbb törekvésünk, hogy minél több fiatalt bevonjunk a közéletbe, hogy érdekeltté tegyük a tanulókat az őket érintő ügyekben.

A Hallgatói Hálózattal együtt elfogadhatatlannak tartjuk a felsőoktatási törvényt a jelenleg érvényes formájában, s ugyanígy elutasítjuk az államilag támogatott helyek számának önkényes, drasztikus és a valóságot figyelembe nem vévő csökkentését és átrendezését.

Egyetértünk a Hallgatói Fórumon elfogadott tíz, és az azt kiegészítő tizenegyedik ponttal.

Keress minket: kecskemetiagora [kukac] gmail [pont] com !

Halraj (katt!)



2012.02.29. 18:53 Madibainges

Small fish in a big pond - kreatív reklám

Nem lehet elégszer nyomatékosítani, hogy a mozgalmunk kétirányú. Nem elég a kormányt vegzálni vagy Hoffmann Rózsát lóbálni, mert hiába érünk el bármit, ha az nem számíthat a diákok érdeklődésére. Tehát legalább annyira fontos azon ügyködni, hogy a (középiskolás) tanulókat is bevonjuk a közbeszédbe, politikába. Ennek jegyében végezzük jelenleg helyi, figyelemfelhívó és toborzó tevékenységünket.
 

A következő akció olcsó, egyszerűen és gyorsan kivitelezhető, és relatíve sikeresnek is mondható. Mi egy kecskeméti gimnáziumban valósítottuk meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • Két ív A2 színes karton (500-600 Ft)
  • Egy tábla Blu-tack (400-500 Ft)
  • Filc, vagy erősen fogó toll (50-100 Ft)

Össz: ~1000 Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

Kivagdostunk durván 120 kis halat, kék kartonból, és rövid üzeneteket írtunk rájuk (pl: "diák nem nagyobb mint tanár";"not another brick in the wall";"aki demokráciában alszik, diktatúrában ébred";"vedd át az irányítást";"az új felsőoktatási törvény rosszabb mint a Twilight";"zavar van az Erőben"). Az volt a cél, hogy közöljön valamit, de ne legyen túl elvont, és próbáltunk poénosakat is rakni közéjük. Sokra az elérhetőségeinket is ráírtuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kis halakon kívül kivágtunk 6 nagyot is.

Ezeket azután a fényképeken látható módon, a HaHa logójának megfelelően elrendeztük egy plexin, de ablakon, falon is jól mutat. Ami interaktívvá teszi a dolgot az az, hogy kifejezetten megkértük a diákokat arra, hogy vegyenek el egy-egy halat, vigyék el, nézegessék, játsszanak vele. Így jobban leköti az embert a dolog, és így valószínűbb, hogy meg is nézi majd az oldalunkat, ha pedig nem, akkor is legalább elolvasta a halon található üzenetet.

A formáció mellé kitettük nagyban a blogunk címét, az e-mail-címünket és a csoportunk nevét is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hatás:

Biztosan embere válogatja, de ebben az iskolában a tanárok pozitívan reagáltak az akcióra. Pont elég metaforikus nekik ahhoz, hogy ne érezzék fenyegetve magukat, és mivel az üzenettel egyetértenek, támogatják a szándékot. Ha úgy érzed, hogy a te iskoládban ellenségesebbek a tanárok, kezdhetsz egy ilyen akcióval, hogy kicsit "megpuhítsd" őket.

A diákok közül is sokan megnézték az installációt, és aránylag sokan vittek el halat is. Persze voltak nem kevesen olyanok is, akik a fejüket sem fordították felé, de ahhoz képest, hogy milyen negatívan reagál a többség az ilyen jellegű megmozdulásokra, jó eredményt értünk el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További rezgetés, az akció utóélete:

Egy trendet szeretnénk elindítani. A játék a következő: ha van valami mondanivalód, üzeneted, véleményed (bármiről), vágj ki egy kis halat, írd rá, és azután ragaszd ki valahova (akár az iskolában), vagy tedd egy könyvbe a könyvtárban, hagyd egy kocsmapulton, kávézóban, buszmegállóban, valahol. Ha valaki megtalálja, elolvashatja amit közölni szerettél volna. Ha megtalálod valaki más halát, csinálj róla egy fotót és töltsd fel a Facebook oldalunkra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sok sikert a felrázással, és várjuk a halaitokat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kecskemetiagora.blog.hu/api/trackback/id/tr974226478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása